Läskigt för barn i stan.

Här kommer en bok för barn med lite skinn på näsan. I Sandy, Villy Vilse och andra monster på stan får vi träffa otrevligheter som kvicksandlådor, rulltrappor med stora slukande munnar och skyltdockor som egentligen är zombies. Det är hårda tider för barnet som bor i staden, just när man har kommit hem till sin lägenhet i tron att man är trygg väntar de gamla välkända monstrena El-Ak, Sopnedgasten och Ola Toa bakom dörren… Inget för den lättskrämde med andra ord. Men det finns ju barn som älskar såna här berättelser, de vill bli lite rädda och då passar Andreas Palmaers och Per Gustavssons monsterböcker utmärkt. Den förra: Sopnedgasten och andra moderna monster använde jag som högläsning för f-klass och en etta under Halloween och det fungerade alla tiders.

Sandy, Villy Vilse och andra monster på stan är skriven av Andreas Palmaer och illustrerad av Per Gustavsson, den ges ut av Natur & Kultur.

Dela detta:

Lämna en kommentar