Gittan for president

Vet ni, vet ni, veeeet ni vad jag gjort idag? Jag har läst Pija Lindenbaums nya Gittanbok, som precis kommit ut. Gittan gömmer bort sig. Och lyssnat på när Pija herself pratade om den! Det var på en bilderboksfrukost på Rabén och Sjögren som det inträffade, och gemene man kanske inte tycker att det här låter som en världsomvälvande händelse, men det tycker jag. Det finns nämligen nästan inte ord för hur mycket jag gillar Gittanböckerna.

Så här sa Pija bland mycket annat: “Jag tror det är bra om den vuxna personen som ska läsa bilderboken också gillar den. För då läser man mycket bättre.”

Och det är ju just det – jag är ett sådant himla högläsningsproffs när jag får läsa om Gittan! Eller om Kenta. Eller om Åke. Eller om Lill-Zlatan, för den delen. Men kanske mest om Gittan, faktiskt.

Hur som helst. Hann bara lystet bläddra igenom boken i frukosttumultet och har inte tänkt färdigt om den ännu. Men jag fick klump i halsen och tår i ögat, och det brukar båda gott.

Mer om Gittan gömmer bort sig här på Bokunge så småningom!

Gittan gömmer bort sig är skriven och illustrerad av Pija Lindenbaum. Den ges ut av Rabén & Sjögren.
Dela detta:

Lämna en kommentar