Vi gillar Kicka!

En storfavorit hemma hos oss just nu är böckerna om Kicka. Först läste vi Kicka hälsar tusen gånger och nu har vi Kicka och djuren som återkommande kvällsläsning. Historien är väldigt enkel. Kicka vill ha ett husdjur och försöker genom en promenad där hon bor ta reda på vilket djur hon vill ha. En iller? En kossa? Definitivt inte en lus. Gärna mormors mysiga katter, men dem får hon inte. Till slut visar det sig vilket djur det blir. 

Den största andledningen till att böckerna om Kicka blir så himla populära hemma hos oss handlar framför allt om illustrationerna. Det myllrar om sidorna, precis som i böckerna om Pettson och Findus. Böckerna är små i formatet, men ändå kan man sitta och titta länge på varje sida och hela tiden upptäcka nya detaljer som fascinerar. En papperskorg med ögon och tänder till exempel, eller ett gäng djur som har picknick hos grannen, eller en kossa som ligger sönder Kickas säng. “Den är tokig” helt enkelt, som Siri säger.

Kicka och djuren är skriven av Annika Devert & Jessika Devert och illusterad av Jenny Karlsson. Utges av B Wahlströms.

Dela detta:

Lämna en kommentar