Längtan efter en apa.

Jag är helsåld på Eva Lindströms nya bok Apan och jag för de lite yngre barnen! Om en apa som har en människovän att skoja och leka med. Apan gömmer sig för sin vän och vännen letar. Den som läser boken ligger hela tiden steget före och kan följa och se var apan har gömt sig, detta medan vännen inte har en aning. De korta textraderna är skickligt rimmade och det gör att berättelsen flyger fram över sidorna. Illustrationerna är naiva och glada. Samtidigt är det ändå hela tiden vännens längtan som är i fokus och det gör att ovissheten om var apan har tagit vägen lägger sig som ett sorgligt skimmer över sidorna. Detta är en perfekt bok att läsa för två-treåringen. Lagom dramatiskt och samtidigt mycket fiffigt eftersom den lille läsaren hela tiden har koll på var apan finns. 

Apan och jag är skriven och illustrerad av Eva Lindström och ges ut av Alfabeta.
Dela detta:

Lämna en kommentar