Alla är rädda.

Hur hanterar man barns rädsla på ett bra sätt? Kanske genom att bekräfta den och erkänna att den finns? Det gör i alla fall Joar Tiberg i boken Hej Rädd. Här tillåts alla visa sin rädsla, från det lilla barnet som är rädd för mamma (hon kanske äter upp mig), via den vuxne mannen som är rädd för att det inte är tillräckligt fint hemma, till sköldpaddan som är rädd för att vara rädd. Allt illustrerat med färgstarka, grafiska bilder. En riktig höjdarbok som borde kunna skapa många tillfällen till att diskutera med barn vad rädsla är. Sista sidan sammanfattar bokens essens:

Alla är rädda. Alla vuxna, och alla barn. Och fåglarna? Rädd finns där. Rädd kan vara bra, kan säga vad jag inte ska göra. Rädd håller mig i handen. Hej Rädd!

Här kan ni få ett smakprov!

Hej Rädd är skriven av Joar Tiberg och illustrerad av Yokoland (tecknarduo från Norge). Den ges ut av Rabén&Sjögren.

Dela detta:

Lämna en kommentar