Finaste på länge

Det var längesen jag höll en så lyxig och påkostad bilderbok i mina händer. Jag måste liksom bläddra med lite andakt. Det börjar redan med omslaget med en explosion av färger och former, vackert tyginbunden rygg och nästan självlysande illrosa detaljer (bilden ovan gör den inte riktigt rättvisa). Och så öppnar jag boken och ser ett överflöde av text. Stor text! Det är helt uppenbart en förälder som tjatar på huvudpersonen Fanny om allt möjligt (det är något om några skor och att skynda sig). Men Fanny lyssnar inte utan drömmer sig bort i en text- och tjatfri värld, full av fantastiska figurer, skogar, hav och undervattensgrottor. Jag märker tydlig inspiration från Tove Janssons böcker, Till Vildingarnas land och japanska animerade filmer. Och gillar alltihop! Särskilt de genomskinliga sidorna, genidrag! Det är inte så lätt att läsa boken för ett barn märker jag, men oboy vad jag hade älskat den här boken om jag var 5-6 år. INTE att läsa med någon vuxen, utan att sitta och drömma mig bort med! Kolla här bara:

 

 

Fannys fantastiska resa är skriven och illustrerad av Charlotte Gastaut, är översatt av Sofia Hahr och ges ut av Rabén&Sjögren.

Dela detta:

2 kommentarer, Lägg till din.

Åååå vilken fantastisk bok!!!!!
🙂

MariaUnderbara bilder!
/Maria
http://www.minaboktips.se

Lämna en kommentar