Hermans hemlighet

Nu har Hermans hemlighet äntligen kommit! I höstas lyssnade jag på Stian Hole på Litteralund och blev helt fascinerad av hans oerhört genomtänkta konstnärskap. När jag nu sitter med nya boken framför mig kan jag inte låta bli att tänka att detta måste vara hans bästa hittills.

Herman går nu i skolan. På rasterna gör han sitt bästa för att undvika att trassla in sig i spelet på skolgården – han håller sig helt enkelt i skuggan under ett träd. Därifrån iakttar han de två tvillingarna Hanna och Johanna. Hanna som alltid retas med alla och Johanna som han är lite förtjust i. Så efter skolan en dag dyker Johanna upp och vill visa Herman en hemlighet. En rymdkapsel som kraschat i skogen. Ni vet, en gemensam hemlighet är det perfekta alibit för att få umgås så mycket man vill med den man tycker mycket om. Så platsen blir Herman och Johannas hemliga gömställe och mötesplats.

Detta är en underbar och riktigt magisk och somrig bilderbok om den allra första kärleken. Stian Holes photoshopillustrationer är så himla himla fina och nästan helt perfekta. Med andra ord, har ni inte bläddrat i Stian Holes böcker förut se till att göra det nu. Det är kärlek vid första ögonkastet.

Hermans hemlighet är gjord av Stian Hole och ges ut av Alfabeta förlag.
Dela detta:

Lämna en kommentar