Inspirerande om matlagning

Det måste vara fler än jag som tycker det är svårt att vara så där spontan och härlig i köket. Det blir lätt att jag hamnar i gamla vanor och står där och öppnar ännu en konservburk med tomater. När jag egentligen drömmer om något helt annat! Det jag behöver är tips på snabblagade recept som är lätta att komma ihåg och som funkar för både barn och vuxna. Och det får jag av Johanna Westman i hennes Första måltidsboken. Boken är smart indelad i kapitel efter frukost, lunch, mellanmål osv och mycket lättöverskådlig. Och recepten är väldigt tilltalande och enkla, med få punkter och inte alltför märkliga ingredienser (något som heter panko dyker upp, men eftersom det går att ersätta med vanligt ströbröd så känns det ok). Vi får recept på bland annat bönbiffar, äppelplättar, tekakor, laxpasta, hamburgare, kalasfisk och smulpaj. Alla recept kommer med portionsangivelse och hur lång tid det tar att laga dem. Ibland får man också lite fiffiga tips på hur man kan göra maten godare, nyttigare, grönare eller kryddigare.

En bra kokbok ska få mig att bli sugen på att gå hem och laga maten på studs. Utan att behöva ta omvägar till affären. Och jag tror att Första måltidsboken är en sån bok! Klicka på omslaget för att tjuvläsa och se om ni håller med!

Första måltidsboken – En kokbok för hungriga barn och deras föräldrar är skriven av Johanna Westman och ges ut av Rabén&Sjögren.

Dela detta:

One comment, Lägg till din.

Jag har en tidigare kokbok av henne och gillar hennes stil, bra mat och lattoverskadligt!

Lämna en kommentar

Inspirerande om matlagning

Det måste vara fler än jag som tycker det är svårt att vara så där spontan och härlig i köket. Det blir lätt att jag hamnar i gamla vanor och står där och öppnar ännu en konservburk med tomater. När jag egentligen drömmer om något helt annat! Det jag behöver är tips på snabblagade recept som är lätta att komma ihåg och som funkar för både barn och vuxna. Och det får jag av Johanna Westman i hennes Första måltidsboken. Boken är smart indelad i kapitel efter frukost, lunch, mellanmål osv och mycket lättöverskådlig. Och recepten är väldigt tilltalande och enkla, med få punkter och inte alltför märkliga ingredienser (något som heter panko dyker upp, men eftersom det går att ersätta med vanligt ströbröd så känns det ok). Vi får recept på bland annat bönbiffar, äppelplättar, tekakor, laxpasta, hamburgare, kalasfisk och smulpaj. Alla recept kommer med portionsangivelse och hur lång tid det tar att laga dem. Ibland får man också lite fiffiga tips på hur man kan göra maten godare, nyttigare, grönare eller kryddigare.

En bra kokbok ska få mig att bli sugen på att gå hem och laga maten på studs. Utan att behöva ta omvägar till affären. Och jag tror att Första måltidsboken är en sån bok! Klicka på omslaget för att tjuvläsa och se om ni håller med!

Första måltidsboken – En kokbok för hungriga barn och deras föräldrar är skriven av Johanna Westman och ges ut av Rabén&Sjögren.

Dela detta:

One comment, Lägg till din.

Jag har en tidigare kokbok av henne och gillar hennes stil, bra mat och lattoverskadligt!

Lämna en kommentar