Illustratören: Emma Virke

Namn: Emma Virke

Bor: Stockholm

Har illustrerat: Två utgivna barnböcker hittills: Mops (med text av Eva Lindström, Natur och Kultur) och Brevet till månen (Alvina förlag.). Jobbar just nu med illustrationerna till en tredje bilderbok som kommer i höst: Memmo och Mysen söker efter färger, Alvina förlag.

Teknik: Tecknar först för hand med blyerts på vanligt kopieringspapper. Skannar sedan in bilderna och lägger ihop dem i olika lager. Färglägger på lite olika sätt, ibland med inskannade tyger eller papper, eller genom att måla med akvarellfärger, kritor eller färgpennor och skanna in det som ett eget lager ovanpå.Då och då färglägger hon direkt i datorn också.

Så beskriver Emma själv sin illustrationsstil: “Jag gillar att använda ganska dova färgskalor. Ibland får jag väldig lust att vräka på med färg, men sen sitter jag ändå oftast och tonar ner det igen. När det gäller olika karaktärer är det viktigt för mig att bilderna kan förmedla vad de känner och tänker genom mimik och kroppsspråk. Jag vill gärna att betraktaren ska känna in deras personligheter och känslor.”

Bilderna i inlägget har vi fått låna av Emma själv. Den första är från Mops (Natur & Kultur), den andra från Brevet till månen (Alvina förlag) och den tredje från den kommande boken Memmo och Mysen söker efter färger (Alvina förlag). Hela det här inlägget är en del av en serie där Bokunge planerar att lyfta fram illustratörer vi gillar.
Dela detta:

Lämna en kommentar