Det är en bok!

Det är en bok! ser ut att vara skriven för de allra minsta barnen: lite text, stora enkla bilder, gulliga figurer. Men när man läser den förstår man att det inte är så självklart. Man måste åtminstone veta vad twittra, wi-fi och blogga är. Det kanske man vet ganska tidigt, vad vet jag? En elev i trean på min skola läste boken och älskade den och en vän (30+) blev lika förtjust. Oavsett vem som tilltalas av boken så går det i alla fall inte att ta miste på budskapet: Det är en bok! Och den är briljant för man INTE behöver logga in på den, den inte kan låta lustigt eller blogga. Och man behöver inte ladda ner den (man kan låna den gratis på bibblan), man kan inte scrolla och behöver ingen mus. Helt odigital rätt och slätt. Men ändå så himla spännande. Det är en bok! är en alldeles strålande och underhållande påminnelse om att böckerna fortfarande står starka, trots den senaste tidens invasion av iPads, Androider och appar.

Det är en bok! är skriven av Lane Smith och utgiven av Rabén&Sjögren. (Lite ironiskt så finns en boktrailer på Youtube, kolla här.)

Dela detta:

One comment, Lägg till din.

ÅsaSvårplacerad i biblioteket…. Men väldigt trevlig för de som sagt vet vad twittra och annat betyder.

Lämna en kommentar