Illustratören: Sara Lundberg

Namn: Sara Lundberg

Bor: Stockholm

Har illustrerat: Bland annat pekboken Sommar och bilderböckerna Vita streck, En blommas liv och Dunderlunds bästa bokstav.

Teknik: Arbetar med “handen på pappret”. Brukar börja med akvarell, sedan bygga på med akryl eller collage. Efter bilden är inscannad så fortsätter hon att arbeta med den i Photoshop. De flesta bilder gör hon om en till två gånger. Eller tills hon blir arg. “De bästa bilderna gör jag när jag är arg.”

Jobbar med just nu: En fortsättning på Vita streck, som hon både illustrerar och skriver.

Så beskriver Sara själv sin illustrationsstil: “Jag skulle nog beskriva mina bilder som absurdt realistiska, med en dos humor, och en portion svärta.”

Bilderna i det här inlägget har vi fått låna från Sara själv. Den översta kommer från Vita streck, utgiven på Alfabeta. Den i mitten från En blommas liv, utgiven på Opal. Den nedersta är från Sommar, utgiven på Alvina förlag. Hela det här inlägget är en del av en serie där Bokunge planerar att lyfta fram illustratörer vi gillar.
Dela detta:

3 kommentarer, Lägg till din.

BBN/PiaSuper, kul! Kanon illustratör tycker jag!

UlrikaVilka fina bilder! Vad kul! Det här blev jag nyfiken på att se mer av. Måste genast kolla upp böckerna! KUL med en illustratörsserie!

Underbara bilder! Jättekul att ni fokuserar på illustratörerna också. 🙂

Lämna en kommentar