Julklappar till sjuåringen

  

Gröngölingen är på väg av Barbro Lindgren – Årets finaste nyutgåva som borde övertyga vilken skeptiker som helst om att barn visst kan läsa och uppskatta poesi. Så vackert att klockorna stannar!  

Kalla fakta om is av Lena Sjöberg – Något så ovanligt som en strålande vacker, faktaspäckad bok om is. En bok som både informerar och ger fördjupning trots sina korta och enkla texter. 

Vitas hemlighet av Kerstin Lundberg Hahn – En jättebra högläsningsbok om 7-åriga Vitas funderingar på allt från lösa tänder till de riktigt stora frågorna i livet.  Både spännande, allvarligt och hoppfullt.

Livetboken av Pernilla Stalfelt – Ingen kan ta sig an ett så stort och svårt ämne som livet och göra det så roligt och bra som Pernilla Stalfelt. Stora filosofiska frågeställningar och massor av humor i en och samma bok.

Konrad och Kornelia av Katarina von Numers-Ekman och Christel Rönns – En bok i bästa Roy Anderson anda om den gemensamma längtan efter vänskap och kärlek som finns hos både barn och vuxna.

Mitt lyckliga liv av Rose Lagercrantz – Igenkänningslitteratur om att börja skolan och få sin allra första bästa kompis som man kan gunga med, fika med, bråka med och dela bästishjärta med. Tills bästisen flyttar och hjärtat krossas. Kan man ha andra kompisar än bästisar? Superfin bok med mycket känslor!

Dela detta:

One comment, Lägg till din.

Anna



Hej!

Tusen tack för en underbar blogg!! Era tips är ovärderliga speciellt nu i juletider. Nu undrar jag om man får fråga en lite lustig sak här….funderar nämligen själv på en ny header/logo (egentligen som present) och undrar vad ni har betalat för er underbara header.

Lämna en kommentar