Julklappar till femåringen

En som du inte känner av Thomas och Anna-Clara Tidholm – En mycket vacker, filosofisk bok om äkta vänskap som lämnar kvar ett vemodigt eko i sinnet.

Hallå därinne eller vad en oföding bör veta av Ulf Stark och Stina Wirsén – Det här är en av de allra vackraste vänta syskon-böckerna som gjorts! Ulf Starks poesi med Stina Wirséns bilder är en fantastisk kombination och de behandlar ämnet längtan och väntan med fingertoppskänsla. 

Apans ABC av Barbro Lindgren och Olof Landström – En enkel och fiffig bokstavsbok med texter som fastnar och apfina bilder.

Vad tänker Knodden av George Johansson och Anna-Clara Tidholm – En filosofisk, finurlig och SUPERFIN bilderbok om Knodden som står och tänker på livet i det finaste snöfallet.

Godistrollet av Jonna Björnstjerna – En underbar bok för alla godisälskande barn, riktigt härligt otäck och kittlande i sitt tema: Vad händer om man äter godis när det inte är lördag? Kommer det hemska godistrollet då?

Smaskens Damaskens av Laura Ruohonen och Erika Kallasmaa – Kaxig ordpoesi som struntar blankt i alla språkregler och istället uppmuntrar till att leka in orden. Perfekt för förskolebarnet. 

Dela detta:

Lämna en kommentar