Hurra för Moni Nilsson!

Idag tilldelades Moni Nilsson årets Astrid Lindgrenpris för sitt författarskap inom barn- och ungdomslitteratur. Hurra för det, säger vi!

”För ett omfattande och unikt författarskap som med mycket humor, genuin inkänningsförmåga och stort allvar riktar sig till en vid och viktig läsekrets. Många unga har blivit läsare tack vare fängslande berättelser och ett oförglömligt persongalleri såsom Tsatsiki, Salmiak, Morsan, Spocke, Selma, Oella och Herm.”

Här på Bokunge (som ju skriver om böcker för lite mindre barn än de som läser Tsatsiki och så) är Moni mest omskriven som författare till böckerna om Olivia och Kompisen. Läs vad vi tyckte om Kompisen är för liten här och Kompisen längtar här.

Dela detta:

One comment, Lägg till din.

Hej! Jag skulle gärna vilja ge dig en "Cherry on Top" award! Du kan läsa mer om det på min blogg 🙂

Lämna en kommentar