Tesslas mamma

Det här är en alldeles fantastisk bok! Åsa Mendel-Hartvig har inspirerats av sina egna erfarenheter om hur man med olika lekar kan övertala barn att göra saker de tillfälligtvis inte har lust med. Som till exempel borsta tänderna, gå hem från lekplatsen eller äta upp maten. Fast här är det omvänt. Det är mamman som inte vill! Hon vill inte någonting i stort sett. Men som tur var har Tessla lösningen på alla problem. Vill mamma inte gå upp för trappan till lägenheten? Nehej, men om vi leker att du är en hund då? Ja, då går det bra. Och vill mamma inte ta av sig ytterkläderna? Nehej, men om hon får klä ut sig till spindelmannen då? Ja, inga problem! Och vill hon inte borsta tänderna på kvällen? Jo, då får vi helt enkelt använda en massa tandborstar så att det blir lite roligare.

Mycket igenkänning för barn i trotsåldern! Har det förresten inte getts ut ganska många bilderböcker om mammor som kastar in handsken? Som När Åkes mamma glömde bort av Pija Lindenbaum, Mamman som aldrig bestämde av Pamela Jaskoviak och Mamma i trotsåldern av Malin Benno Hjerpe. Finns det fler?

Tesslas mamma vill inte! är skriven av Åsa Mendel-Hartvig och illustrerad av Caroline Röstlund. Den ges ut av Olika förlag.

Dela detta:

Lämna en kommentar