Älgen som scrapbookar

Älgar är verkligen väldigt stora djur, har ni tänkt på det? Jag har tänkt på det. En gång cyklade jag in i en älgs bakben mitt i natten, och fast det är typ femton år sedan har jag fortfarande inte riktigt hämtat mig från chocken. Har således ett lite smått problematiskt förhållande till älgar. Men älgen Ernst gillar jag ändå!

 

Han är visserligen stor – skitstor. Så stor att han inte får plats i sin egen bok. Ibland får benen plats, men då syns inte hornen. Och ibland får magen plats, men då ryms inte de långa benen. What to do? Ernst löser det med lite scrapbook-skills, och klipper och klistrar så det står härliga till. På sista sidan kan man veckla upp hans verk – en ganska stor plansch där hela den härliga älgen verkligen får plats.

 

Det är rätt hisnande faktiskt – han ÄR verkligen stor. Sa jag det? Men han kommer undan med det, för han är ganska gullig samtidigt (speciellt den gigantiska mulen vill man klappa på). Jag gillar illustrationerna, den gigantiska och klumpiga älgen mot skira bakgrunder av rutigt scrapbook-papper. Och det är kul med en älg som huvudperson, inte ofta man ser det!

 

Älgen Ernst är skriven av Catherine Rayner och ges ut av Turbine förlag.
Dela detta:

Lämna en kommentar