Fint, klassiskt och lyckat.

Superskickliga Kristina Digman har illusterat 13 klassiska barnvisor med sina vackra akvarellmålningar. Faktiskt är det just klassiska barnvisor i den här boken. Ofta brukar jag nämligen bli lite sur över vissamlingar där låtarna kallas “klassiska” trots att de är allt annat än just det. Här får man Videvisan, Majas Visa, Imse Vimse Spindel – menar kan det bli mer klassiskt än så? Just i det här specifika fallet är jag väldigt konservativ helt enkelt för att jag vill kunna sjunga med och briljera för de små i min omgivning utan att behöva traggla in låtarna på förhand. På skivan (det kommer med en sån så klart!) är det främst barn som sjunger låtarna tillsammans i grupp, men Mange Schmidt gör också några av låtarna och det visar sig bli en ganska bra balans faktiskt. Det här är i mina ögon och öron en riktigt lyckad bok som jag tror kan gå hem hos många nyblivna föräldrar.

Dela detta:

2 kommentarer, Lägg till din.

IngelaDe lyckostar som befinner sig i närheten av Göteborg, kan se Digmans otroligt fina originalbilder till boken utställda hos Bokskåpet,
Värmlandsg 20/Tredje Långg 29.
Till och med 29 oktober, så ni hinner vallfärda dit!

Bokunge, EmelieÅh I wish! Tack för tipset!

Lämna en kommentar