15 kommentarer, Lägg till din.

Klassikern "Pricken", kanske? I alla fall handlar den ju om att vara den enda som ser annorlunda ut (prickig när alla andra är vita), och vad det kan innebära.

Carina"Lika som bär" av Pernilla Stallfelt. Det skulle ju faktiskt vara urtrist om alla var likadana och köpte samma glass …

CarinaStalfelt ska det naturligtvis vara … (Eller möjligen Stålis!)

HedvigJag tycker att "Kraxorkestern" av Sari Eliasson passar eftersom den så tydligt handlar om att man ska få vara som man är och inte behöva anpassa sig till andras normer.

Emelie, BokungeJa! Bra med fler titlar. Kraxorkestern! så klart, hur kunde jag glömma. Den är SÅ himla fin!

hilda-maria"Duktig farbror, sa hunden" av Kim Fupz Aakeson.
Om relationer som inte är vad de brukar, men ändå bra!

hilda-maria"Duktig farbror, sa hunden" av Kim Fupz Aakeson.
Om relationer som inte är vad de brukar, men ändå bra!

Sannaen bilderbok som getts ut i år: Wilbur den gula katten av Gry Kappel Jensen. Härliga bilder dessutom.

Sannaen bilderbok som getts ut i år: Wilbur den gula katten av Gry Kappel Jensen. Härliga bilder dessutom.

Magda Eggens: Ensammast i världen. (Kombinerar kamp mot främlingsfientlighet med kamp mot sommarkatter.) Hon har skrivit fler titlar för större barn som mer explicit handlar om främlingsfientlighet, men Ensammast… funkar även för de små.

Magda Eggens: Ensammast i världen. (Kombinerar kamp mot främlingsfientlighet med kamp mot sommarkatter.) Hon har skrivit fler titlar för större barn som mer explicit handlar om främlingsfientlighet, men Ensammast… funkar även för de små.

SaraBakom staketet med biler av Anna Höglund är så bra om just dessa frågorna. Eggens däremot tycker jag är rätt patetisk…. ursäkta. Men läs bakom staket den har så många bottnar och det finns hur mycket som helst att prata om. Passar för femåringar och uppåt.

SaraBakom staketet med biler av Anna Höglund är så bra om just dessa frågorna. Eggens däremot tycker jag är rätt patetisk…. ursäkta. Men läs bakom staket den har så många bottnar och det finns hur mycket som helst att prata om. Passar för femåringar och uppåt.

Kan ju inte låta bli att tycka att vi (OLIKA alltså) behövs i dessa dagar … alltså – att man som förlag medvetet försöker skildra den mångfald som finns runt omkring oss. Böcker förverkligar ord som annars lätt blir tomma, de konkretiserar de värderingar vi vill förmedla. Inte så att alla böcker måste vara fina – men att de erbjuder många olika bilder av verkligheten – som ju är så mycket brokigare än de vi har framför näsan.

Kan ju inte låta bli att tycka att vi (OLIKA alltså) behövs i dessa dagar … alltså – att man som förlag medvetet försöker skildra den mångfald som finns runt omkring oss. Böcker förverkligar ord som annars lätt blir tomma, de konkretiserar de värderingar vi vill förmedla. Inte så att alla böcker måste vara fina – men att de erbjuder många olika bilder av verkligheten – som ju är så mycket brokigare än de vi har framför näsan.

Lämna en kommentar