Lisa väntar på bussen.

Vi väntar ivrigt på bokhösten här på Bokunge. Och hur eländigt det än låter med höst så börjar den nu visa sig lite här och var. Författaren och illustratören Sven Nordqvist är numera kändis här i Sverige. Många känner honom kort och gott som Pettson och Findus skapare medan andra även känner till hans övriga produktion däribland hans senaste stordåd Var är min syster?. I höst kommer han med en ny bok som ska heta Lisa väntar på bussen. Boken handlar om Lisa som tillsammans med sin mamma väntar på bussen som råkar vara väldigt försenad. På busshållsplatsen dyker det upp en brokig skara människor och djur. Lisa bekantar sig med dem och väntan känns inte längre lika lång och trist. Boken beräknas komma ut i mitten av september.

Lisa väntar på bussen är skriven och illustrerad av Sven Nordqvist och ges ut av Opal.
Dela detta:

One comment, Lägg till din.

Nordqvist är ju underbar.

Lämna en kommentar