Finaste av det fina!

Gott Folk! Nu är den här. Årets allra finaste bilderbok! Och vad kunde väl passa bättre än att få den nu när ens lille son pekar som besatt till höger och vänster och skriker: Titta där! stup i kvarten? Sannerligen. Den här boken måste gå hem hos alla barn strax över året.

Den här gången är det Babo som är huvudpersonen i dramat. Han vill upptäcka världen, skogen och djuren. Och Aisha tar honom med i vagnen. Babo pekar och Aisha styr mot äventyret. Och så klart är hunden och hönan med på ett hörn. Redan en bit in i skogen brakeli-brakar det i en buske och plötsligt står pappa älg och lilla älg framför dem. Babo pekar på djuren med armen i rät vinkel. Den lilla skaran fortsätter och snart hittar de blåbär, myror och träffar en kanin. Den lille läsaren invaggas i säkerhet en kort minut för att strax sätta vällingen i halsen när en HEL vildsvinsfamilj dyker upp i skogsbrynet. Babo pekar medan Aisha, hönan och hunden blir livrädda och lägger benen på ryggen med vagnen i släptåg.

Vad annat kan jag säga än att jag och min son älskar det här? Han tjoar Titta där! på varje sida och ibland är han tvungen att stå upp i sängen för att kunna peka extra mycket och på samma gång gröffa mot vildsvinsfamiljen. Det är lycka för en bibliomamma det! Allra mest tycker jag om att det är så mycket svensk sommar över det hela. Jag menar: blåbär, vildsvin och älgar. Vad mer kan man begära?

Läs gärna intervjun med illustratören här.

Babo pekar är skriven av Eva Susso och illustrerad av Benjamin Chaud och ges ut av Rabén&Sjögren.
Dela detta:

5 kommentarer, Lägg till din.

EmelieMen jisses! Nu har jag varit i sex eller är det sju bokhandlar i Lund-, Kävlinge-, Eslövs-området utan att få tag på boken. Planen var att ge den till en ettåring i min närhet. Det går sådär…

Beställ på nätet. Eller köp den på Triangeln i Malmö om du pallar ta dej dit. Barnens bokhandel t.ex borde ha den. Sjukt störigt när det man vill ha inte finns. Skärpning bokhandlar!

EmelieTill slut, Akademibokhandeln i Lund (som var stängt när jag försökte senast) hade den. Nu jäklar ska det pekas åt alla håll!
Tack för tips.

Bokunge, EmelieHeja! Peka på! Hoppas barnet uppskattar den.

Lämna en kommentar