Plåster åt alla!

Rätta mig om jag har fel, men känns inte Zaza här som ett ganska välkommet avbrott i den strida strömmen av idel lintottar och blekfisar i småbarnsboksvärlden? Jag blir i alla fall glad av henne!

I den här boken sitter Zazas alla mjukdjur i soffan och ser hängiga ut. Är de kanske lite sjuka? Bäst att Zaza hämtar doktorsväskan! En efter en undersöker hon djuren, tittar i öron, lyssnar på hjärtan, undersöker halsar, och delar ut plåster och pussar till alla. Det är en enkel historia, som borde kunna sitta som en smäck för alla små barn som har varit hos/ska gå till doktorn snart. Funkade förresten på 18-månadersungen som inte varit hos doktorn på länge också, sju gånger på rad fick jag läsa och titta i hans öron och be honom säga AAAAAA och gapa stort och dela ut pussar. Det är ovanligt många det!

Zaza leker doktor är skriven och illustrerad av holländska Mylo Freeman, och översatt till svenska av Hanna Semerson. Den ges ut av Turbine förlag.
Dela detta:

Lämna en kommentar