Tigern säger: jobba!

 Jag har precis börjat jobba igen efter fyra härliga veckor i Indonesien. Det är varmt och tomt på skolans bibliotek och jag sitter och betar av gamla uppgifter som bara väntat på sommarlovet. Vad passar bättre att läsa då än Tigerkontoret? Nora och Kasper Strömman ger på det finländska förlaget Söderströms ut en bok som förklarar vad alla tigrar gör på kontoret på dagarna och varför och hur de gör det. Den är jätterolig. Vi får veta att tigrarna jobbar vid sina små bord framför sina stora datorer. De har så viktiga uppgifter att de ibland inte ens själva förstår varför de är så viktiga. Och ibland tappar de bort sina papper och morrar hotfullt ifall det kanske är någon som ätit upp dem. Och ibland blir de irriterade när de är stressade eller förvirrade. Då viftar de med svansen för att varna andra. Som tur var finns det en chefstiger, hon är gammal och grå i pälsen och vet varför det är så viktigt att alla tigrar har en uppgift. Och för det mesta är tigrarna glada, framförallt på semestern i Calcutta och när de får lön. Det hela är snyggt presenterat i en 70-talsnostalgisk formgivning med tjocka konturlinjer och starkt orange som den enda färggivningen. Hur roligt och snyggt som helst! Ett bra tips till alla barn som har föräldrar som snart (eller helst inte så snart kanske) ska börja jobba. Enda minuset är de ganska ofta förekommande svåra orden som inhemskt, kravatt eller slängpäls (vad är det?) Men, det är ju bara att förklara, så det är ok.

Tigerkontoret är skriven av Kasper Strömman och illustrerad av Nora Strömman och ges ut av Söderströms.

Dela detta:

Lämna en kommentar