A som i Apfin!

I höstas skrev vi om bokstavsboksboomen och nu har ännu en tjusig bokstavsbok kommit ut.  Apans ABC av Barbro Lindgren och Olof Landström. Att döma av alla dessa böcker borde det vara rätt lätt för barn av idag att snabba upp några bokstäver här och där. Och med Apans ABC borde det vara fantastiskt lätt. För här är allt enkelt (inget konstlat ens när det gäller de knepigare bokstäverna som q x z!) men ändå småfiffigt så det fastnar i skallen. Som en bra poplåt ungefär.

O

Här är en orm.

Ormen heter Olle.

Olle bor under en sten.

Olle har åtta bröder.

Olles bröder bråkar.

Olle bråkar mest.

På vänstersidorna i boken presenteras bokstaven och en kort, finurlig text som relaterar till bokstaven. Varje bokstav representerar ett djur. Och på de motsatta sidorna får man sen serverat Olof Landströms helt STRÅLANDE bilder. Alla djur känns lätt igen och även de yngre barnen kan nog uppskatta att titta på bilderna eftersom det händer något litet i varje bild. Apans ABC är, enligt mig, en bok som borde vara perfekt att ge till en nyfiken 5, 6 åring.

Apans ABC är skriven av Barbro Lindgren och illustrerad av Olof Landström och ges ut av Rabén&Sjögren.
Dela detta:

Lämna en kommentar