Sommarlektyr för minstingen.

Som många av er säkert har märkt njuter även vi på Bokunge av semester, sol och andra ljuvligheter. Vi slappar på stränder, i trädgårdar och på balkonger. En sak som kan vara lite frustrerande i dessa tider är när minstingarna inte alls verkar vilja ha lugn och ro utan snarare ännu mer action och underhållning när de märker att föräldrarna försöker varva ner. I det läget kan en muta vara på sin plats. Några ganska nyttiga mutor som inte innehåller socker eller annat onyttigt är pekböckerna ovan. Jag har upptäckt att de kan sysselsätta även den mest rastlösa i alla fall en liten stund. Badböcker är oslagbart, dem kan man leka med precis var man vill. B Wahlströms har gett ut två nya badböcker i år till exempel. Böcker med ljudeffekter är, som vi skrivit tidigare, en annan bra sysselsättning. Franska förlaget Gallimard Jeunesse har kommit med två nya titlar i serien Mes petits imagiers sonores. En bok med endast fågelljud och en annan med ljuden från våra vanligaste husdjur. Fotoböckerna om Liten (Litens bästa saker, Litens många ansikten) är nya för i år och ges ut av Alfabeta. De ger en ordentlig dos igenkänning för ettåringen. Sist men inte minst har vi den UNDERBARA boken Sommar  som med sina färgstarka och ljuvliga illustrationer sätter vilket sommarhjärta som helst i brand. 

Dela detta:

Lämna en kommentar