Gittan åt alla!

Jo, jag vet att det är att slå in varenda öppen dörr som finns, men ändå: Gud vad jag verkligen gillar Pija Lindenbaums böcker om Gittan! Sonen är för liten ännu, vi pekar bara på gråvargarna och sjunger den sorgliga visan, men jag läser hela texten i smyg och längtar. Så jädra geniala böcker! Mest av allt gillar jag den ängsliga Gittans förvandling från fegast på dagis till bossigast i vargskogen i Gittan och Gråvargarna, men de bröliga älgbrorsorna kommer sannerligen inte långt efter.

Det finns väl ingen som har missat de här böckerna, va? För om ni har det – fixa snarast. Gittan = ett måste. Så är det bara.

Gittan och gråvargarna, Gittan och älgbrorsorna och Gittan och fårskallarna är alla skrivna och illustrerade av Pija Lindenbaum. De ges ut av Rabén & Sjögren, och finns också samlade i en samlingsvolym, Boken om Gittan.
Dela detta:

2 kommentarer, Lägg till din.

Jag har faktiskt inte skaffat dem ännu, men det låter som att jag borde.

Gittan är bara så härlig. Jag köpte Gittan och gråvargarna långt innan min dotter ens var påtänkt 🙂 Man måste väl inte ha barn för att köpa bilderböcker, eller? 🙂

Lämna en kommentar