Fina och enkla barnvisor

I förordet till Du och jag och min lilla cykel berättar Jujja Wieslander att både hon och Marit Törnqvist under en längre tid hemligen beundrat varandras arbeten och närt en dröm om att få göra en bok tillsammans. Vi som läsare får verkligen tacka att de tog blad från mun och nådde ut till varandra! Resultatet blev nämligen en väldigt vacker visbok med låtar/texter av Jujja och Tomas Wieslander som tolkats i bild av av Marit Törnqvist. Storheten ligger i kombinationen av Wieslanders enkla barnvisor om vardagsgrejer som att få ett sår på knäet, leka träd eller gå och lägga sig och Törnqvists illustrationer som tar hela sidor i anspråk med sina rika färger. Litet och stort möts i fullständig harmoni! Det är ett översvallande betyg, jag vet, men ni kan ju se här att jag har rätt! Eller gå och bläddra i boken i en affär.

Flera av låtarna är klassisker som “Hej vädret”, “Bang bang balans”, “Fel sko”, “Det kom blod” och “Vick på rumpan-affärn”. Och inte minst favoriten “Pappa och mamma” som jag vet får minst ett barn till sig i trasorna här i kvarteren där vi bor.

Och till sist: ett stort plus för att alla låtar i boken finns med på CD-skivan som kommer med. Inte bara en låt av tre som det kan vara utan faktiskt varenda en! Vilket ju är jättebra om man har svårt att uttyda noter till låtar som man aldrig hört förut.

Du och jag och min lilla cykel är skriven av Jujja Wieslander och illustrerad av Marita Törnqvist. Den ges ut av Rabén&Sjögren.

Dela detta:

2 kommentarer, Lägg till din.

Maria SearleOh, vad fin. Den ska jag genast köpa!

DanielDen är helt underbar.

Lämna en kommentar