Jag ♥ Första maj

I boken Måns och Mari om våren (som nyss kom i nyutgåva hos EBFA!) finns ett kapitel där Matti, Måns och Mari går och demonstrerar på Första maj. När jag var liten och bodde på vischan så var det något av det absolut bästa jag visste att läsa det där kapitlet. Jag fantiserade i timmar om hur jag minsann skulle gå i tåget som Matti, Måns och Mari (när jag blev äldre och bodde i stan där det fanns ett tåg att gå i) och demonstrera “mot krig och svält och allt annat som inte är bra i världen.” Tyvärr blev det inte riktigt så och majtågen har mest lyst med sin frånvaro. Men känslan som boken väckte – upproriskheten och kämparglöden – den kommer jag alltid ha kvar. För det tackar jag författarinnan och illustratören Kaj Beckman ödmjukast.

Böckerna om Måns och Mari är skrivna och illustrerade av Kaj Beckman ges nu ut på nytt av En Bok För Alla.
Dela detta:

One comment, Lägg till din.

LoÅ, jag gillade Måns, Mari och Matti! Och att demonstrera med farfar på första maj…
Och er blogg, för den delen (fast i presens).

Lämna en kommentar