Mina två ess.

För några veckor sedan åkte jag på semester till New York. När vi packade saker att underhålla vår  snart ettårige son med tänkte vi på det allra nödvändigaste och stoppade endast ner två böcker. Lalo Trummar av Eva Susso och Benjamin Chaud och Åkshow av Amanda Eriksson. Tänkte: Herregud i Amerika har de ju böcker av alla de sorter. Det är ju bara till att köpa nåt. Så HIMLA fel vi hade! Och vilken TUR att vi packade ner just dessa två! För så fort det kniper som till exempel i kön på nån svettig affär – då läser vi Lalo och pussar blomman.  Eller när alla urtidsdjuren på Naturhistoriska ter sig otäcka och jobbiga, då läser vi Åkshow och skrattar högt åt de två katterna i en limousin med sjukt “mycket blingbling runt hals och tassar”.  Eller för den delen i rusningstid, när tunnelbanan är trång och bökig då räcker det med att vi viskar de första raderna i Lalo trummar i hans öra: “Mamma sover. Pappa sover. Aischa sover..” för att göra honom nöjd igen. Rena magin. Nu undrar jag vilka favoritböcker era barn har? Böcker ni helt enkelt bara inte kan vara utan. Skriv gärna en kommentar och glöm inte att skriva hur gammalt barrnet i fråga är. Det ovärderligt med såna tips om det kniper.

Dela detta:

14 kommentarer, Lägg till din.

mamma till treBinta dansar är en favorit här (den lille pekar på bokhyllan och gör ett gutturalt kackel som i raden "Hönan sjunger"…), tillsammans med alla Ann Forslinds böcker om Bebis. Sebastiens Brauns böcker om Mjau gillas också, och nu börjar Bu och Bä bli intressanta – men så är min lille snart två år.

mamma till treBinta dansar är en favorit här (den lille pekar på bokhyllan och gör ett gutturalt kackel som i raden "Hönan sjunger"…), tillsammans med alla Ann Forslinds böcker om Bebis. Sebastiens Brauns böcker om Mjau gillas också, och nu börjar Bu och Bä bli intressanta – men så är min lille snart två år.

EvaHej!
När min dotter var två år pendlade vi mycket mellan Sthlm och Cambridge, och alltid med på flyget hade vi Rotraut Susanne Berners ’Frühlingswimmelbuch’- ja, jag vet, den är på tyska, men det spelar faktiskt ingen roll! Hennes böcker är som stora scener, med en massa saker som händer, och helt UTAN text, så det där med språket kvittar faktiskt! Nu har hennes böcker kommit ut i Sverige ( Bonnier Carlsen) och jag kan bara säga att dom än idag är barnens favoriter, dom växer tillsammans med barnen, ’berättelsen’ och betraktarens perspektiv förändras under tidens gång…
Älskar!

EvaHej!
När min dotter var två år pendlade vi mycket mellan Sthlm och Cambridge, och alltid med på flyget hade vi Rotraut Susanne Berners ’Frühlingswimmelbuch’- ja, jag vet, den är på tyska, men det spelar faktiskt ingen roll! Hennes böcker är som stora scener, med en massa saker som händer, och helt UTAN text, så det där med språket kvittar faktiskt! Nu har hennes böcker kommit ut i Sverige ( Bonnier Carlsen) och jag kan bara säga att dom än idag är barnens favoriter, dom växer tillsammans med barnen, ’berättelsen’ och betraktarens perspektiv förändras under tidens gång…
Älskar!

Lalo trummar – största favoriten hos dryga ettåringen här också. Sedan Binta dansar. Och, som ny bubblare: Var är min syster, av Sven Nordqvist. Så sjuuuuukt mycket att titta på och peka på!

CarolinaHej!
Helt spontant säger jag Lilla Anna och trollerihatten (fantastisk bok för barnet att "fylla i" det ord som kommer") och just nu är dottern helt såld på ALMA-pristagaren Kitty Crowthers bok "Är det dags?". Min dotter är 2 år och i en fas då språket verkligen börjar bubbla igång. Jätteroligt!

Tack för en härlig blogg!
Kram Carolina

Lisa H BokungeDet kanske är en trend på Bokunge, men Lalo trummar är den stora favoriten hemma hos oss också och obligatorisk vid sängdags. Näst bäst är en fransk bok med ljud: La Jungle (jag har skrivit om den tidigare, man får till exempel veta hur en panda låter).

Lisa H BokungeDet kanske är en trend på Bokunge, men Lalo trummar är den stora favoriten hemma hos oss också och obligatorisk vid sängdags. Näst bäst är en fransk bok med ljud: La Jungle (jag har skrivit om den tidigare, man får till exempel veta hur en panda låter).

AnkiMaskerad av Kristina Murray Brodin Min treåring vill sova med den men eftersom vi hade lånat den från biblioteket har jag nu beställt en istället. Illustrationerna är ljuvliga och det finns massor med små detaljer som håller intresset uppe.

AnkiMaskerad av Kristina Murray Brodin Min treåring vill sova med den men eftersom vi hade lånat den från biblioteket har jag nu beställt en istället. Illustrationerna är ljuvliga och det finns massor med små detaljer som håller intresset uppe.

Tessan m. familjVåran Melvin 3 år älskar Nejlika och Gosankan. ( Hanna Struwe Zetterberg och Anna-Karin Garhamn ) Den läser vi varje kväll.

Tessan m. familjVåran Melvin 3 år älskar Nejlika och Gosankan. ( Hanna Struwe Zetterberg och Anna-Karin Garhamn ) Den läser vi varje kväll.

MariaSå oerhört kul att det är fler som plockat just det här med bling-bling. Det har jag och sonen skojat om och läst med ett visst uttal många gånger 🙂

MariaSå oerhört kul att det är fler som plockat just det här med bling-bling. Det har jag och sonen skojat om och läst med ett visst uttal många gånger 🙂

Lämna en kommentar