Vårsång

Det är nog inte bara jag som längtar mig förtvivlad efter våren just nu (som inte verkar vara särskilt sen efter vad jag har förstått, bara vintern som varit ovanligt kall). Och vad ger mer vårkänsla än när man börjar höra fåglarna kvittra? I Vad säger fågeln får vi veta hur tolv olika fåglar ser ut och låter. Eller, vi får ju inte veta exakt hur de låter, men vi får det väldigt vackert beskrivet i text: “Tji-tjue tji-tjue tji-tjue vioddlar Koltrasten”, “PO DO, PO DO, PO DO stånkar Jordugglan”, “sing sing si sing sing siasi tvillrar Flugsnapparen”. Själv är jag fantastiskt dålig på att veta både hur fåglar låter och på att härma dem, så det lät rätt roligt när jag skulle läsa högt häromdagen. Rätt boktstavligt och utan dramatisering kan man säga. Särskilt skatans väsande tjasch-tjasch och hägerns kräfsande Krääänk kräängkk ställde till det något. Men jag ger inte upp! Det finns väl ställen på internet som kan täcka ljudluckan. Jag kan i alla fall rekommendera boken varmt till alla vårlängtande själar därute. 

Vad säger fågeln är skriven av Joar Tiberg, illustrerad av Anna Bengtsson och utgiven av Alfabeta
Dela detta:

One comment, Lägg till din.

dsfgThe best essays in whole internet!

Lämna en kommentar