Svartvit längtan.

Idag såg jag på Lisen Adbåges blogg att boken Billa och jag av Hans Hammarskiöld har kommit ut i nyutgåva på Bokförlaget Arena. Lycka! Personligen älskar jag svartvita fotobilderböcker. Vi hade ett helt gäng hemma när jag växte upp. Anna Riwkin-Brick var ju en gigant på området och hennes bok Trulsa hos mormor är nog min absoluta favorit. Trist nog har den boken blivit hett omdebatterad och mer eller mindre borträknad på grund av några bilder på en frimodig, naken Trulsa.

Billa och jag är en MYCKET fin sommarbok där vi får följa en liten flicka (Hammarskiölds dotter) och hennes docka Billa en ljuv sommarmorgon. I flickans ansikte kan man följa deras äventyr i blåbärssnåren. Det är Hammarskiölds fina gestaltning av barnets lek som gör boken så värd. Och så klart väcker de knivskarpa bilderna med det magiska sommarljuset en och en annan längtan. För alla er som inte kan få nog av boken, eller som bara vill se bilderna i lite större format kan jag rekommendera ett besök på Nationalmuseum i Stockholm. Där visas Hans Hammarskiölds utställning “Profiler” fram till den 30:e augusti i år.

Billa och jag är gjord av Hans Hammarskiöld och ges ut av Bokförlaget Arena.
Dela detta:

2 kommentarer, Lägg till din.

Trulsa hos mormor, var det den som fanns i någon av skattkammarböckerna? Den älskade jag som liten!

Emelie, BokungeJapp det är den! Mycket, mycket fin!

Lämna en kommentar