Kraken i mitt hjärta!

Tänk om man hade en krake! Författaren Boel Werner hade det en gång när hon var liten. En tvättäkta krake med långa öron, rosa mule och vingar. Det är lätt att låta sig luras av krakens snälla yttre, men man ska veta att kraken egentligen är en eldsprutande, kallblodig allätare som älskar kakor och som är en hejare på att rymma.

Till en början går det jättebra för Boel och kraken. De äter kakor, larvar sig och går långa promenader i skogen. Boel låter ibland kraken få gå utan koppel, trots att hon vet att krakar måste hållas kopplade. Det är blir liksom roligare att leka då. Men så en dag blir kraken och Boel osams. Boel vill hem och äta men kraken vill till varje pris stanna ute i det fria. Och så blir det. Kraken sliter sig och försvinner till skogs ett par dagar. När de två återförenas finner sig kraken i att vara kopplad ett tag till innan frihetslängtan tar över och det bär av till skogs igen. Den här gången för gott. Men med det inte sagt att Boel är glömd. Hon får nämligen gärna komma och hälsa på. Så länge hon lämnar kopplet hemma.

Detta är en jättefin bok om att få släppa loss fantasin. Bläddra här och kolla!  Men det är också en bok om att bli stor och växa ifrån sina älskade fantastifoster. Och kanske mest av allt – en bok som får en att längta ut i det fria! Boel Werner har helt och hållet sin egen stil och hon försöker inte förföra sina läsare med sockersöta bilder eller tråkiga moralkakor. Kraken är en upprorisk bok gjord med mycket kärlek.

Dela detta:

3 kommentarer, Lägg till din.

eDEN vill jag läsa! fantastisk titel!! fantastisk omslagsillustration!

LinaVerkligen en fin bok! Jag bläddrade i den på Smakprov.se och inlageillustrationerna är lika fina som omslaget! Mysig historia.

BokungeTack Lina! Jag lägger upp länken till Smakprov på studs.

Lämna en kommentar