Randiga pyjamasbarn och hjärtan på örngotten

Dagens största lovebomb går till illustratören Maria Nilsson Thore. Det finns ingen, ingen, ingen illustratör jag gillar mer just nu. Hennes randiga pyjamasbarn med putiga magar och blöjbakar, hennes retrohjärtmönster på örngotten, färgerna, detaljerna, hela härligheten, ååååå, bara! Jag vill ha allt hon satt sin penna vid.

Kolla till exempel in hennes bilder i bilderböckerna Uffe Syskonbror, Lejontofflorna, Klappa Kanin eller Mångubben. Eller leta upp ett av hennes uppslag i en av de senaste barnkammarböckerna. Eller, för den delen, gå in på hennes hemsida och frossa loss totalt. Erkänn fint!

Alla bilderna i inlägget är illustrerade av Maria Nilsson Thore och lovligen lånade från hennes hemsida. Den översta bilden är från Uffe syskonbror, som är skriven av Marie Norin. Den ges ut av Rabén & Sjögren. Mellanbilden är från Lejontoflorna, som är skriven av Petrus Dahlin. Den ges ut av Kabusa Böcker. Och nedersta är från Sova över, som är skriven av Adam Dahlin och Daniel Eriksson. Den ges ut av Bonnier Carlsen.
Dela detta:

2 kommentarer, Lägg till din.

EmelieHåller med – finaste bilderna!

IdaMaria N T är min favoritillustratör också! Underbara bilder!

Lämna en kommentar