Rimmade godingar

Sugen på finurliga rim och färgsprakande, serieliknande och finfina bilder? Missa för allt i världen inte bilderböckerna av Julia Donaldson och Axel Scheffler. De har gjort en hel del tillsammans (Donaldson skriver och Scheffler tecknar, och allt som oftast är det självaste Lennart Hellsing som översätter texterna till svenska. Det blir bra!) Gruffalon är min favorit. Den rimmade berättelsen om den lilla musen som överlistar alla djuren i skogen (inklusive den ruskiga Gruffalon) har med all rätt gjort stor succé i massor av länder. Näst mest gillar jag Lilla Spigg – berättelsen om den kroniskt försenade fisken som med MYCKET livlig fantasi kommer på undanflykt efter undanflykt inför sin fröken. Eller kanske gillar jag Herr Pinnemans äventyr lika mycket? Eller den senaste, Kurre kommer bort? Oklart. Tror hur som helst att de skulle kunna falla många tre, fyra, femåringar på läppen. Allihop.

Gruffalon, Herr Pinnemans äventyr, Kurre kommer bort och Lilla Spigg är skrivna av Julia Donaldson, illustrerade av Axel Scheffler och översatta av Lennart Hellsing. De ges ut av Alfabeta.
Dela detta:

One comment, Lägg till din.

EvaVi bara älskar Donaldson/ Scheffler-böckerna!
Började läsa dom på engelska för min dotter när vi bodde i Cambridge/ Uk, och gissa om det satte fart på hennes språkutveckling, hon kunde springa runt i huset och upprepa de roliga rimmen i böckerna i timmar!
Blir helt enkelt fascinerad när jag läser dom på svenska nu, Lennart Hellsnings översättning (eller tolkning) är så otroligt träffsäker!
Men så är det ju HAN. vad mer behöver man säga!
Synd att böckerna brukar hamna lite i ’Gruffalons’ skugga- och kul att de lyfts fram här!!

Lämna en kommentar