Finaste fylla-i-boken

Efter att ha scannat igenom marknaden och bläddrat i massor och åter massor av sådana här “fyll i fakta om den första tiden i ditt barns liv för att minnas det för evigt”-böcker kan jag nu med säkerhet (nåja) slå fast: Det här är den finaste. Älskade barn – de första åren är så vansinnigt snyggt formgiven och så fint illustrerad att man blir en smula lycklig i själen av att titta i den. Plus att den är skönt befriad från allt vad stereotyper heter – den här boken passar alla barn och föräldrar oavsett kön, etnicitet, ålder, trosuppfattning och familjekonstellation. Bra också att den räcker rätt långt upp i åldrarna, det är inte bara ”Första Tanden” eller ”Första Skrattet” som gäller. Här kan man också fylla i ”Typiskt mig när jag är 4 år” och ”Mina favoritböcker” och annan livsviktig information om barnet när det blivit lite äldre. Jag har egentligen lovat mig själv att inte falla i det här träsket, och köpa en fyll-i-bok som jag sedan ändå inte kommer att fylla i, men alltså… den här måste jag nog faktiskt ändå ha. Så är det.

Älskade barn – de första åren är gjord av Li Söderberg och Katy Kimbell, och ges ut av Normal förlag.
Dela detta:

Lämna en kommentar