Snöromantik.

När jag vaknade i morse var allt var igensnöat på Malmös gator. Och nu några timmar senare är det fortfarande snö överallt och i luften virvlar en miljon flingor runt. Det blir onekligen en viss stämning med snön. Även vi som bor i stan får uppleva den där sköna tystnaden som man annars mest förknippar med landsbygden. En bok som bättre än alla andra kan beskriva känslan man har en dag som denna är “Titta, Madicken, det snöar!”. En av mina absoluta bilderboksfavoriter. Jag kan aldrig få nog av Ilon Wiklands drömska bilder och stämningen Astrid Lindgren bygger upp runt Lisabets äventyr. Trots att min lille son inte kommer begripa ett skvatt av boken ska jag ta fram den och läsa för honom. För endast så kan man fira en stilla, snöig dag som denna.

Dela detta:

Lämna en kommentar