Årets Augustpris

Just hemkommen från Augustgalan kan jag konstatera att ett ganska förvånat sus gick genom publiken när vinnaren i barn- och ungdomskategorin presenterades. Att en faktabok – skrivhandboken Skriv om och om igen – skulle gå och vinna hela alltet, det hade åtminstone inte jag trott. Roligt är det icke desto mindre – Skriv om och om igen är både lustfylld, inspirerande och snygg. Men med det sagt – nog är det lite svårt att bilderböcker tävlar mot kapitelböcker som tävlar mot ungdomsromaner som tävlar mot faktaböcker som tävlar mot pekböcker som tävlar mot… och så vidare i all evighet? Jo, det är det.

Skriv om och om igen är skriven av Ylva Karlsson och Katarina Kuick, och ges ut av X publishing. Den riktar sig till tonåringar.
Läs mer om vad bokunge skrivit inför årets augustpris här.
Dela detta:

One comment, Lägg till din.

theresejo, lite underligt är det att barn- och ungdomsböcker, som det är en så stor spridning på, ska tävla i en och samma klass.

Lämna en kommentar