Nyfiken på världen

En faktabok om vår stora och lilla värld för lite yngre barn än vanligt (3-4 år så där), hur funkar det egentligen? Ganska bra, tycker jag. Visserligen varierar svårighetsgraden i boken rätt rejält från uppslag till uppslag. I ena stunden berättas det om klimatområden (som väl ändå kan klassas som ganska avancerat), och i nästa stund handlar det om att känna igen färger eller kunna räkna till tio. Men om man väljer att se det som ett tecken på att man kan växa med boken och använda den länge, så tycker jag nog ändå att Första Nyfikenboken känns som en hit. Den är tydligt indelad i olika kapitel: Djur& Natur, Jorden, Historia, Matematik och Ord. Det är korta texter, roliga bilder och dessutom finns det gott om kluriga sidor där läsaren ska titta, hitta eller gissa för att lättare ta till sig all fakta. Borde kunna falla en hel del nyfikna barn på läppen!  

Boken är förresten översatt från franskan, i samma serie som Första uppslagsboken (som vi skrev om här). Ska fortsätta granskningen under kvällen, men än så länge syns inga spår av osedlighetschocker i stil med den på brandstationen …

Första Nyfikenboken är översatt från franskan av Sofia Hahr och ges ut av Rabén & Sjögren.
Dela detta:

One comment, Lägg till din.

Min son som snart är fyra gillar den skarpt! Han vill veta allt om allt, så den är helt i hans smak.

Lämna en kommentar