Målgrupp sökes?

Jakob Wegelius är nog min absoluta favorit bland de svenska illustratörerna. Hans senaste verk Bland vågor och moln, som kom ut i tidiga september har jag ruvat på ett tag. Bland vågor och moln är helt utan text (så när som på namnen på de olika fartygen och farkostarna) och till formen påminner den om en större pekbok. På något sätt har jag fått för mig att bilderna i boken mer går hem hos de lite äldre barnen och det gör att det är lite svårt att hitta rätt målgrupp till boken (med tanke på det i kombination med formen). Är det någon av er som har läst boken med era barn eller med någon liten kompis? Berätta gärna hur det har funkat. Vill veta vem jag ska ge den till i julklapp!?

Ps. Är den någon som läst den franske Tomi Ungerers bok Jag hatar pussar från 1978? Liknar inte Wegelius och Ungerers stilar varann lite? Ds.

Bland vågor och moln är skriven av Jakob Wegelius och ges ut av Bonnier Carlsen.
Dela detta:

5 kommentarer, Lägg till din.

DanielHej!
Vår ettåring tycker om utdraget från boken som är med i Den vita barnkammarboken (två sidor med olika båtar), men hon är och har alltid varit en riktig bokfantast.

ejag "läste jag hatar pussar!" som barn och den va rju oerhört poppis ! påminner en del, ja…

Bokunge, EmelieBingo! Nån mer än jag som gillar "Jag hatar pussar".. Heja!

LottaHej!
Lotta på Limhamnsbibl. här. VIlken fin blogg ni har, och grattis till nomineringen!

Minns att vi läste underbara "Jag hatar pussar" på franskan. Tror faktiskt det var på gymnasiet. Tror du har rätt om bilderna..

Bokunge, EmelieHej Lotta! Kul att du tycker om den! Roligt att du läst den på just franska också. Hoppas bebben mår bra!

Lämna en kommentar