Moshi Moshi överallt Kawaii

Hjälp! Vad är det här för bok? Är det jag som har blivit en generation för gammal för att förstå? Var är Jordgubbs-Moshi är en “lek&leta”bok som går ut på att man ska hitta Jordgubbs-Moshi och kompisen Super-Moshi på varje sida. Problemet är bara att det myllrar av tusen olika sorters Moshi-figurer i hela boken och jag fick huvudvärk efter ungefär sida ett. Det tar en evig tid att hitta de två figurerna och inte nog med det, man ska dessutom hitta ett gäng till, typ Aloha-Moshi, Ananas-Moshi och Ubåts-Moshi. Mitt tålamod! Jag läste en annan recension av boken där varningstext och facit till boken efterlystes, vilken strålande idé! Moshi betyder hej på japanska och Kawaii betyder gullig. Kawaii betyder också att man tycker om det som är gulligt, hur gammal man än är. Alla, både vuxna och barn ska alltså kunna älska Moshi. Hej hej gullig ungefär. Eh, jag hänger inte med.

Klicka på omslagsbilden för att provläsa och se vad jag menar. Vad tycker ni? Hit eller miss? Är jag helt ute och cyklar eller kommer Moshi faktiskt ta över och bli nya Hello Kitty? Och är det någon som har barn som har läst boken? Gillar de den? Upplys mig snälla.

MoshiMoshiKawaii – Var är Jordgubbs-Moshi, är översatt av Masako Hayakawa Thor, och ges ut av Rabén&Sjögren.

Dela detta:

8 kommentarer, Lägg till din.

erikaÅh! Jag ÄLSKAR sånahär böcker! Mina kusiner hade Where s Waldo?-böckerna och vi kunde sitta i timmar och leta efter honom. (Såhär i efterhand inser jag att det nog handlade mer om att slippa leka med de små och något jobbiga yngre kusinerna men ändå). Sen på julen lånade mamma hem en jättefin bok från biblan där man skulle leta efter olika saker i ett myller av tex julpynt eller köksredskap och annat. Jättefin. Jag tror att denna är lika kul, om än mycket fulare..

ejag instämmer. förvisso gillade jag r. scarrys "leta efter dagge daggmask"-bok som barn, men den här får jag epilepsi av.

Hjälp, den är ju helt hysterisk! Nej, den skulle jag aldrig välja att läsa. Inte ens om barnen på jobbet älskade den…då skulle jag i smyg gömma den längst in i förrådet!

CPUnderbar, annorlunda barnbok, äntligen!

emmaMin dotter på snart 4 år älskar denna bok, vill "läsa" om och om igen och särskilt "bajs-labyrinten". Själv håller jag på att bli galen, har man hittat alla olika moshisar en gång så är det ju inte lika kul att "läsa" den igen!

MirtilleJag instämmer, de är så söta, även bajs-labyrinten! hemsidan är också väldigt gullig http://www.moshimoshikawaii.com

MiaMariaDottern fick boken för en vecka sedan när hon fyllde 7 år och den är en favorit, kul att leta efter alla vänner och hitta nya saker på sidorna.

ttrThe best essays in whole internet!

Lämna en kommentar