Animerade bilderböcker

Om man känner sig lite tveksam till att sätta ganska lilla barn framför teven och trycka på tecknat i snabba klipp, högt tempo och hög ljudnivå är konceptet Småfilmer lite som en skänk från ovan, tycker jag. Här har några av de mest älskade bilderböckerna blivit varsamt animerade (vi snackar lite lagom halvrörliga bilder här nu, och inte ett snabbt klipp så långt ögat når), med sansade ljudeffekter och en bra berättarröst som läser sagorna i ett lugnt tempo. Min favorit är den dvd som innehåller alla Barbro Lindgrens tre sagorna om favoritgrisen Benny, men det finns fler att välja mellan. Pija Lindenbaums böcker om Gittan, Catharina Krusvaals om Fia, Arne Norlins om Halvan och Astrid Lindgrens om Lotta på bråkmakargatan till exempel. Kolla själv i klippet här hur fint det är, man vill ju adoptera både Benny och hans lillebror direkt för att de är så sabla gulliga när de går ut och nöffar!

Småfilmerna ges ut av Rabén & Sjögren.
Dela detta:

2 kommentarer, Lägg till din.

EllenJag älskar Småfilmerna! Och CD-varianten Småsagor som är perfekta för bilresor och dylikt.

LenaHelt underbar film. Attans att mina barn har hunnit bli så stora. Jag vill också nöffa!
Fast min tonåriga dotter tyckte också att filmboken var gullig – men så har hon förstås en viss förkärlek för grisar.

Lämna en kommentar