Godnattsagor inifrån.

 Det finns grejer som fler människor borde veta om. Som får på tok för lite uppmärksamhet trots att de är så himla HIMLA bra. Projektet Godnattsagor inifrån är en sådan grej. Projektet startades 2008 på Malmö Stadsbibliotek. Det går ut på att föräldrar som sitter i fängelse läser in godnattsagor på cd till sina barn. Tanken är framförallt att sätta barnet i fokus. Genom att stärka relationen mellan barnet och föräldern kan man hjälpa barnet att hantera situationen bättre. Självklart hjälper det också de fängslade föräldrarna att hålla kontakten med sina barn och därigenom kan de bli mer delaktiga i barnens liv. För alla som tycker det här låter intressant finns mer att hämta på Bokmässan (om man är där förstås!). Mellan klockan 14-14.30 i Kulturrådets monter C02:02 kommer Karin Johansson (Projektledare) att berätta mer om sitt arbete med projektet.

Ännu mer läsning finns så klart på projektets utförliga blogg som ni hittar här.

Dela detta:

3 kommentarer, Lägg till din.

LisaMycket fint projekt! Det borde spridas som ringar på vatten.

JohannesDet är verkligen en så sjukt smart idé.

Rose.MarieVilken fantastisk möjlighet för barn och föräldrar som inte kan ha en daglig nära kontakt. Hoppas att de vuxna låter bli kriminalitet när de blir utskrivna så att de sedan kan läsa för sina barn live!

Lämna en kommentar