ramsorna och ångesten

Dagens bekännelse: Jag har ramsångest. Tycker man hör hela tiden om hur fantastiskt viktigt det är att rimma och ramsa för sin bebis, hur mycket det stimulerar och utvecklar barnets språkförmåga, hur effektivt ramsorna lär barnet att känna igen språkrytmen, och gör så att det så småningom kommer att få det lättare med läsinlärningen, yada, yada, yada. Tror jag säkert, säger jag. MEN HUR GÖÖÖR MAN? Jag kan kanske en ramsa, och den börjar bli oerhört tjatig så här efter åtta månader. Plus att jag känner mig ganska fånig när jag står där vid skötbordet och gullar om lilla vickevire och fan och hans moster. Stackars min bebis! Han kommer väl lära sig läsa i tjugoårsåldern…

Anyhow, det finns givetvis hjälp att få även för ramsrookies som jag. Den senaste rim & ramsboken som jag känner till (och den absolut snyggaste) heter Bebisens roliga rim och ramsor och är illustrerad av Camilla Lundsten. Men det finns fler – Den vita barnkammarboken och Min skattkammare – Rida, rida ranka till exempel. Borde medfölja en kvällskurs också bara. Så kommer du över att du låter som en tönt när du ramsar för din bebis – grundkurs, 5 poäng. Kunde den till exempel heta.

Bebisens roliga rim och ramsor är en antologi, illustrerad av Camilla Lundsten. Den ges ut av Rabén & Sjögren.
Dela detta:

4 kommentarer, Lägg till din.

Måste erkänna att jag inte rimmat nämnvärt för dottern under hennes tidigaste uppväxt. Däremot har hon gjort det mycket och gärna själv efter att vi började läsa ’Leka tre’ av Carin & Stina Wirsén någongång efter tvåårsdagen. Så helt kört är det nog inte 😉

P.S. Fin blogg, får jag länka?

BokungeSÅ KLART! Vi blir apglada om du länkar!

Birgitta WestinMed den snyggt illustrerade ”Bebisens roliga rim och ramsor” följer faktiskt en DVD-film där vanliga föräldrar och barn leker, ramsar och gör rörelser till bokens trettio rim och ramsor. Kvällskursen finns alltså redan. Det är bara att sätta igång att ha kul!

SpejaJag har också förstått hur bra det är för barnets språkliga utveckling med rim och ramsor. Men mina barn som älskar böcker och att leta sig ut i fantasin gillar inte rim. Börjar jag läsa en bok på rim vill de inte vara med. Så jag måste ha misslyckats totalt…

Lämna en kommentar