Gammal älskling kommer ut på nytt

En Bok För Allas utgivning är en av de största kulturgärningarna i Sverige. Förlaget ser till så att alla som vill kan ha råd att ha kvalitetslitteratur hemma i bokhyllan. Tyvärr har de stött på en del grunt vatten i form av indragna stadsbidrag av nuvarande regering och blivit tvugna att “anpassa sig” efter de brutala marknadskrafterna. Men utgivningen är, imponerande nog, fortfarande bred. Den 28:e oktober ger de ut en av de finaste bilderböcker jag vet. Måns och Mari om vintern. Boken är i själva verket en del av en tjockare bok som innehåller alla årstiderna med Måns och Mari. Författaren och illustratören Kaj Beckman kom ut första gången med boken 1974. Sedan gavs den ut på nytt 1979 i form av samlingsboken som hette Måns och Mari från vår till vinter. Beckman har bland annat också illustrerat Min Skattkammare och flera titlar av HC Andersen. Hon belönades med Elsa Beskow-plaketten 1973. Till våren 2010 kommer också Måns och Mari om våren och efter det rullar det på med Måns och Mari om sommaren och Måns och Mari om hösten.

Dela detta:

6 kommentarer, Lägg till din.

KajsaJag håller med ,böckerna om Måns och Mari är mina favoriter också. Vilken fin blogg den kommer att bli välbesökt det skall jag se till !

saraNu blir jag nyfiken!
Kanske något att testa på 5-åringen här hemma, en riktig liten bokmal.

BokungeTesta! Jag lovar att den kommer funka även såhär trettio år senare. //emelie

rose-marie lindqvistHej på Er! Vilken fin blogg Ni har gjort, tänk om det hade funnits på min tid när barnen var små. Har Ni några tips på fina vaggvisor eller sånger för barn det skulle vara uppskattat tror jag.Ser fram emot att följa bloggen och kommer förmodligen läsa böckerna som Ni recenserar. Som nybliven mormor tar man gärna emot tips för det var länge sedan jag läste barnböcker.
Hälsningar Rose-Marie

EvaJag blir så glad när jag ser att Måns och Mari-böckerna kommer ut på nytt. Jag har den gamla upplagan, ömt sparad. Den borde vara sönderläst så ofta som vi läste den. Kul med barnboksblogg. Jag återkommer helt säkert!

MalinMåns och Marie var min absoluta favoritbok när jag var liten (hade samlingsboken). Vad kul att de ges ut på nytt för då kan jag köpa dem och läsa för min son!
Jättebra blogg också!

Lämna en kommentar