Klappa klappa..

Klappa Djuren är en ny taktil, bilderbok om alla tänkbara djur som kan finnas på en bondgård. På de flesta sidor finns något element som barnen kan känna på. Kycklingen är fluffig. Grisen sträv, kaninen mjuk och getens skägg är spretigt (och mycket lockande att dra i).  Den gröna texten på framsidan är gjord i en slags grön filt (typ minigolfbanefilt) som är inbjudande. Roligast för de allra minsta verkar kycklingen vara. Den är så mjuk att man bara måste pilla på den flera gånger om.

Om jag ska invända mot något så är det texten. Den känns lite tillrättalagd och onödig och hade lätt kunnat tas bort med tanke på att läsarna som uppskattar denna typ av bok antagligen inte kommer bry sig ett dugg om något annat än just de saker man kan känna på och öppna. Som vanligt med just taktila böcker lämpar sig boken inte att ha på bibliotek, men den är garanterat en finfin present till de flesta barn mellan 0 och 2 år.

Klappa djuren är skriven och illustrerad av Xavier Deneux, och översatt av Meta Ekberg. Den ges ut av Rabén & Sjögren.
Dela detta:

4 kommentarer, Lägg till din.

ÅsaTaktila böcker är kanske inte det som passar bäst på bibliotek, men denna är så härlig så vi har faktiskt den hos oss ändå. Men jag håller med om att texten inte känns så rolig. Personligen tycker jag bättre om författarens första bok på svenska – Mina fina djur. En underbar bok som bäst talar för sig själv!

LuddeBra recension. Jag tror att min 8 månaders Elisa skulle sluka en sån bok med hull och hår=) Kul sida förresten, den verkar ny, jag har inte sett den förut.

saraDenna skulle definitivt funka hos oss, såväl till 2-åring som 5-åring.
Texten lär ingen bry sig om, bara det finns en massa att klämma på, klappa och mysa med.

Getskägget är helt klart min dotter Avas favorit också, se bild.

Lämna en kommentar