Min Bibel!

 

Av en slump råkade jag läsa om den här boken när jag febrilt googlade runt efter “bebisars utveckling det första året”. Ingenstans på nätet fanns det något om vad som egentligen försiggår i spädisarnas huvud de första månaderna. Trots att det uppenbarligen händer en hel massa. Men så hittade jag Växa och upptäcka världen av Hetty van de Rijt och Frans X. Plooij. Och faktiskt. Det mesta står där. Men om det råkar vara så att just ens egen bebis inte följer utvecklingen (utan ibland framstår som en väääldigt onormal bebis) så är boken i alla fall ett enormt stöd när man inte förstår varför ens glada unge plötsligt blivit jättegnällig och klängig på mindre än en natt.

Jag har hört andra föräldrar som avskyr boken. Som nästintill vill förbjuda den. Elda. Så kanske passar den inte alla. Oavsett så finns den för en spottstyver i de flesta välsorterade bokaffärer. (Köp säger jag!)

Växa och upptäcka världen är skriven av Hetty van de Rijt och Frans X. Plooij. Den ges ut av Bonnier pocket.
Dela detta:

3 kommentarer, Lägg till din.

LudwigLiknande böcker har ju egentligen bara ett syfte för oss föräldrar, att lugna oss en smula. Jag vet att jag sprang iväg och köpte en ganska tjock handbok som jag knappt har läst, men det känns tryggt att ha den där=)

annaja! jag köper den till alla nyblivna föräldrar och har flera gånger hört: jasså jaha, men då förstår jag varför hon in sov i helgen. min unge kom dock 10 veckor för tidigt och det var lite klurigt att hitta "rätt veckor" som stämde.

LisaJag älskar den här boken! Det är litegrann som att läsa en julkalender (om man nu hade kunnat det). Inte läsa om vecka 19 förrän vi är där, eller hit med allt med en gång! Även om allt såklart inte stämmer exakt med ens egen unge så håller jag med om att det är underbart att få skylla på utvecklingssprången så fort en fis är på tvären, både mina föräldrar och svärföräldrar suckar förmodligen djupt över detta när vi inte hör.

Lämna en kommentar